2009. október 5., hétfő

Spandex fétis

A spandex fétis sztreccs anyagot viselő emberekhez vagy magukhoz a sztreccs anyagból készült ruhákhoz vagy egyes esetekben a ruhát viselőhöz önmagához való vonzalmat jelent. Spandex ruhákat legtöbbször sportolók, táncosok vagy cirkuszi előadók viselnek. Szerencsére manapság újra divatba jött, így egyre többet látni az utcán is.

Az egyik ok, amitől a spandex a fetisiszták célpontja lehet, hogy a szoros anyag egyfajta "második bőrt" képez viselőjén. A bőrre simuló harisnyát vagy spandexet viselők szinte meztelennek tűnhetnek a külvilágnak. A szűk ruha felfogható egyfajta szexuális gúzsba kötésnek is, megkötözésnek. Arról nem is beszélve, hogy a nemi szervekhez hozzáérő anyag izgató hatású lehet.

Említést kell tenni a képregényekről, hiszen azokban a szuperhősök, szuperhősnők áltlaában spandex-ből készült ruhákban lófrálnak. Ennélfogva a szuperhősöket felvonultató fantáziálások gyakran összekapcsolódnak a spandex fétissel.

A testet teljesen befedő bőrre feszülő viseletet zentai-nak hívják. Ezek a ruhák egyfajta cicaruhák, kesztyűvel, lábakkal és fejfedővel. Viselőjének olyan élménye lehet, hogy teste minden porcikáját teljesen befedi a ruha, akik pedig szeretik az erotikus tárgyiasulást, kilévezhetik a ruha névtelenséget biztosító tulajdonságát. A zentai fétis legnépszerűbb helye Japán és az utóbbi időben Európa. Maga a zentai szó japánul "egész test"-et jelent.

Írjak a leggingsekről is? :) Ha már ez a címadó terület...
Eredetileg a legging-ek kétrészesek voltak, egy-egy került mindegyik lábra. A modern legging-ek általában lycra, spandex, nylon, szövet vagy poliészter anyagból készülnek, de előfordulhatnak gyapjú, selyem anyagokból is. Színük rendkívül változó lehet. Viselésükre láthatunk majd elég példát a következő bejegyzésekben (magában, szoknyával, tunikával, pólóval stb.).

A fényes legging-ek, amik vizsgálódásunk fő területe, a 2000-es évek után lettek egyre népszerűbbek, főleg 2008-tól. Legtöbbször nylon vagy spandex anyagból készülnek, számos színben, bár leggyakoribb a fekete, ezüst és arany. Fő ismertetőjegyük a bőrre vagy latexra hasonlító megjelenés és általában klubviseletként hordják. Erre láthatunk is majd elég példát :)

Hát akkor, kalandra fel, lássuk mi a kínálat :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése